Stel cookie voorkeur in

Rekenen

Op De Buitenplaats werken we voor et reken- en wiskundeonderwijs met de methodes Pluspunt en Met Sprongen Vooruit

Pluspunt

De lesstof in deze rekenmethode bestaat uit kleine, duidelijke stappen: instructie - oefenen - herhalen en toetsen. Deze aanpak zorgt voor een stevige rekenbasis. 

In alle jaargroepen kunnen we op 3 niveaus differentiëren. Elk kind werkt dus op zijn eigen niveau. Zo motiveer je de kinderen individueel en als klas.

Pluspunt  is ideaal voor combinatiegroepen. De handige afwisseling tussen klassikale lessen en zelfstandig werken, geeft de ruimte om alle leerlingen goed te begeleiden.

Met Sprongen Vooruit

Dr. Julie Menne is gepromoveerd op het effectieve reken-wiskundeprogramma Met Sprongen Vooruit. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven zodat een leerkracht elke leerling met rekenen vooruit kan helpen. Met het totaaloverzicht op de rekenleerlijnen leert de leerkracht de juiste oefeningen en spellen zowel interactief klassikaal als individueel aan te bieden. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.